TeleCare IP je najsodobnejši sestrski klicni sistem podjetja Ascom, kjer se komunikacija med glavnimi enotami izvajala preko LAN ali WLAN infrastrukture. Zaradi tega, je izvedba implementacije IP sistema sestrskega klica mnogo lažja, saj ne potrebujemo posebnega ožičenja za delovanje sistema.

Glavne enote sistema se napajajo preko PoE, lahko pa jih napajamo tudi preko centralnega napajanja, ki je neodvisno od aktivne mrežne opreme.

Klici pacienta so s strani osebja sprejeti na različne načine:

Ascom sistem je zasnovan tako, da je vsak sobni kotroler avtonomen, kar pomeni, da ni ene same točke odpovedi. Moduli za izmenjavo sporočil opozorijo, če nekaj ne deluje oz kje se je pojavila napaka. Opozorila se lahko pojavijo na: prenosnih WiFi aparatih, hodniških displejih, DECT in IP DECT aparatih, pametnih GSM aparatih, …

Z varovanci oz stanovalci lahko vzpostavite govorno komunikacijo, če niste fizično prisotni v sobi. Tak način komunikacije zmanjša čas oskrbe, pomaga vam prioritizirati (prednostni alarm) alarme, omogoča boljšo oskrbo varovancev (pomiri, da pomoč prihaja), zmanjša stresno delovno okolje zaposlenih, …

S preprostim pritiskom na gumb se lahko na klic oz alarm odzovete, ga zavrnete ali preusmerite na drugo sestro, če ste ravno zasedeni.

Osnovne značilnosti sestrskega klicnega sistema oz sestrskega klica:

Spletna stran proizvajalca

ascom-logo